NOVE DIMENZIJE
UMJETNOSTI: MJ V6

Pozdrav svim entuzijastima digitalne kreativnosti! Današnji blog je posvećen nedavno objavljenom Midjourney V6 updateu, koji obećava revoluciju u svijetu umjetne inteligencije (AI) i generiranja slika. S Midjourney V6, ulazimo u novu eru digitalne umjetnosti, koja donosi izvanredne mogućnosti za profesionalce i hobiste.

Što je Novo u Midjourney V6?

Devet mjeseci nakon V5.2 Midjourney V6 predstavlja značajan napredak u mogućnostima AI generiranja slika. Ovaj update donosi brojna poboljšanja:

  1. Realizam i Detalji Slika: Midjourney V6 omogućava stvaranje izuzetno realističnih i detaljnih slika, čime se približava autentičnoj stvarnoj preciznosti.

  2. Generiranje Teksta: Prethodne verzije Midjourneya su se borile s kreiranjem jasnog i koherentnog teksta unutar slika. S V6, ova sposobnost je znatno poboljšana, otvarajući nove mogućnosti za dizajnere i umjetnike koji žele uključiti tekstualne elemente u svoje vizuale.

  3. Napredno Razumijevanje Prirodnog Jezika: V6 zahtijeva od korisnika da usvoje nove metode interakcije sa Discord alatom. Ovo znači da korisnici mogu kreirati promptove s većom specifičnošću i jasnoćom, omogućujući bolju kontrolu nad generiranim slikama.

Nova Prilagodba

Lansiranje Midjourney V6 izazvalo je val uzbuđenja i znatiželje unutar AI umjetničke zajednice. Korisnici platforme su brzo istraživali nove funkcije, dijeleći svoja iskustva i kreacije na različitim društvenim mrežama. Poboljšana realizma i mogućnost uključivanja teksta u generirane slike posebno su dobro primljeni, s mnogima koji ističu ove značajke kao prekretnice u stvaranju umjetnosti uz pomoć AI.

Bilješke Razvojnog Tima

S tehničke strane, Midjourney V6 predstavlja značajan korak naprijed. Razvojni tim se fokusirao na poboljšanje koherentnosti, znanja modela i sposobnosti generiranja slika. Ova poboljšanja nisu samo inkrementalna ažuriranja, već odražavaju sofisticirane algoritme i računalne tehnike korištene u razvoju alata.

Kako Pristupiti Midjourney V6?

Midjourney V6 trenutno je dostupan kao alfa verzija na Discordu. Za pristup, korisnici mogu odabrati “V6” iz padajućeg izbornika pod “/settings” ili upisati “–v 6” nakon svojeg prompta. Važno je napomenuti da se radi o alfa testiranju, stoga se model može često i bez najave mijenjati.

Zaključak

Midjourney V6 nije samo softverski update; to je prozor u budućnost digitalne umjetnosti. Kako tehnologija napreduje, tako se mijenja i naš pogled na umjetnost, kreativnost i suradnju. Ovo je vrijeme za istraživanje, učenje i prilagodbu novim mogućnostima koje AI nudi umjetnicima i kreativcima.

 

Ostani znatiželjan
Ostani korak ispred
– Darko Bilandžić

Napisano
December 24, 2023

Darko Bilandžić

O AUTORU

Marketing, AI & AR poduzetnik,  God of war fan, kolekcionar Jordanki

Kategorije

Popularni sadržaj

Podjeli sadržaj